Városnapok sejderutyutyu :))

2012.06.25. 18:34

          No szépsjónapot, reggelt, estvét - hiszen nem tudni, melyik Közkincs rajongó, a napnak melyik szakában ragadtatja magát arra, hogy gaz írásomat elolvassa :D

 

          A városnapokról készülök írni, de elég nehezen tudok figyelni, mert a szomszéd tömbben lakó, szerintem finoman szólva is buggyant "bácsi", köbö két órája áll az erkélyen és artikulálatlan hangon ordítozik képzeletbeli barátjával, aki biztos, hogy nagy bűnt követhetett el ellene, ha ennyire haragos. Lehet, hogy elvarázsolta a játékmackóját, bár attól még nem kéne ennyire kiakadni és billió decibellel üvőteni, hogy az egész város hallja a büdös nagy semmit. Az hagyján, hogy 17 óra magasságában balhézik, de éccaka sem fogja vissza magát. Csókoltatom a szomszédait, kitartást kívánok kezicsókolom, innen a másik blokkból :))

 

          No, felvezetőnek ennyi elég is volt. A lakótelepi élet gyönyöreiről majd máskor fogok szólni. Most igyekszem összeszedni a gondolataimat és közkinccsé tenni valamennyit. Ilyenkor jövök rá, hogy micsoda balfék vagyok, hogy nem borozok, mer, ha boroznék, akkor lenne itthon dugó, fadugó, parafadugó, betolnám a fülembe oszt ordíthatna míg bírja torokkal :D Így azonban megpróbálok nem odafigyelni rá, bár kétségkívül baromi nehéz ... :D

 

Városnapok pro és kontra ...

          Hat hosszú évvel ezelőtt történt, hogy elvetemült emberek megengedték maguknak azt a luxust, hogy mikrofonközelbe engedtek, én pedig azóta is csacsogok naphosszat mindenféléről, ami eszembe jut, amit a szívem tollbamond, vagy amit el kell mondanom. Pölö, vannak úgynevezett komunikát de preszák :D, magyarosan sajtóközlemények, melyeket ugye tovább kell adnunk a mélyen tisztelt publikumnak. Így dolgozunk münk kérem, szépen, csöndesen és adjuk tovább azon információkat, melyeket megkapunk. Amiket nem kapunk meg, azt pedig vagy megtartjuk magunknak, vagy indítunk egy blogot és közkinccsé tesszük :DDD

 

          Hetek óta ömlenek az sms-ek a rádióba, melyekben arról érdeklődnek a népek, hogy mikor lesznek a 2012-es városnapok. Néha azt válaszolom gondolatban, hogy kétezertizenkettőben vazze, de sosem mondom ki, mert úrinő vagyok, vagy mi a szösszenet :))) Biztosan asziszik, hogy én őrzöm Pandóra szelencéjét és minden titkok tudója vagyok, pedig nem is.

 

          Nem elég, hogy a munkahelyemen bombáznak a városnapokkal, még az utcán is megállítanak ... és nem elég, hogy az utcán is megállítanak, hazajövök, belépek féjszbúkra és ott is vár hatezer levél, melyben ugyanerről érdeklődnek. Úgy döntöttem, hogy lerántom a leplet a városnapokról és elmondom amit hallottam: augusztusban várható, de ez nem tutifix, egyelőre pletyka :D (báááááár, nem zörög a haraszt, ha nem beszél a paraszt:))

 

          Mindig is tudtam, hogy furcsa kisvárosba dobott le a gólya. Olyanba, ahol időnként sár folyik a csapból, ahol a romasrácok a központi szökőkútban fürdenek, és ahol tanácsi határozat tiltja, hogy a "blokkosok" kiteregessék bugyigóikat az erkélyre :D Mindenben megoszlik kis közösségünk véleménye, így aztán vannak akik szeretik és várják a városnapokat és vannak akik rühelletesnek érzik.

 

          Annó, a mi Polgárjenőnk Dinnyefesztiválként írta be a köztudatba a nagykárolyi napokat. Azt ugyan nem tudom, hogy milyen megfontolásból tette :))), lehet, hogy bigcharles a dinnyetermesztők Mekkája, vagy kisvárosunk a tejjel és dinnyével folyó kánaán, csak én nem tudok róla :D ... mindegy, augusztusban került megrendezésre az első városnapok és rengetegen élvezték ... mert nem volt más!

 

          Teltek-múltak az évek, megnyíltak a határok, kinyílt a világ számunkra. Beköltözött az életünkbe az internet, egyszóval minden elérhetővé vált. Egyeseknek! - mert sokan vannak kettesek, akik nem Görögországban vagy Kualalumpurban nyaralnak, hanem kimennek a nagykárolyi strandra, de oda is ritkán, mert drága mulatság az kérem egy négytagú családnak. Ők azok, akik várják és szeretik, az utcán csak Károlynapoknak nevezett rendezvényt, mely lássuk be, az évek folyamán nagy változáson ment keresztül. A korai korszakhoz képest, az utóbbi években kezd kulturális jelleggel bírni, tekintve a színházi bemutatókat, illetve ilyenolyan rendezvényeket, melyek megelőzik a kétnapos néphepajt. 

 

          Igen, az a két nap a sörről, a miccsről, a kolbászról, a zenéről és a táncról szól, mert erről kell szólnia, hiszen örömünnep (legalábbis az kéne legyen), ajándék a város lakosainak. Olyan ajándék, ami nem kerül pénzbe, sem az embereknek, sem a városnak. Tévhit, hogy a város százmilliókat fektet egyegy városnapokba, ugyanis a százmilliókat szponzoroktól és portékáikat kínáló árusoktól szedik össze, bármennyire is hihetetlen.

 

          A programot összeállító emberek mindig a lehetőség szerinti legjobb fellépőket válogatják össze. Azért mondom, hogy lehetőség szerinti legjobbakat, mert hegy alatt nem olyan könnyű ám úgy abrakolni, hogy a paci jóllakjon ;), értem ezalatt, hogy egy hónappal az esemény előtt már abból válogatunk ami van, és nem abból ami volt, azok közül az előadók közül választjuk ki a legmegfelelőbbet, aki adott dátumra szabad.

 

Lehetne szebbet, lehetne jobbat, lehetne nívósabbat szervezni? Naná, hogy lehetne, ha:

          - a nagykárolyi vállalkozók ezer lej helyett mondjuk tízezer lejjel támogatnák a rendezvényt (mint a székely városokban)

          - a tanács januárban megszavazná az augusztusi városnapokat

          - lenne egy színházunk és nyári színházunk, ahol színvonalas produkciókat lehet bemutatni

          - illetve a mélyen tisztelt publikum valóban igényelné az értéket és nem csak szólna arról, hogy miért nincs ;)

 

(Itt nyitok egy zárójelet. Nemrég volt egy rendkívül jó stúdióelőadás a kastélyban Kovács Éva színművész rendezésében, Lackó Tekla előadásában. Weöres Sándor verseiből: a Psyché. Jó, ha 29-en voltak rajtam kívül!!!! Miről is beszélünk? Az értékeinket meg kell becsülnünk, tisztelnünk kell és meg kell tisztelnünk a jelenlétünkkel. 19-én elhozták a produkciót, 29-én ismét elhozzák, de, ha akkor is 30-an nézik majd meg, legközelebb talán nem hoznak semmit, mert arra gondolnak, és joggal gondolnak rá, hogy nincs igény Nagykárolyban a színházra. Pocsék folyamat, de sajnos elindult. Nekünk pedig kutya kötelességünk, hogy megállítsuk a teljes elbutulás és igénytelenség folyamatát!!!!! Amennyiben nem tesszük, nem ágálhatunk. Lehet választani, mindig is lehetett... legalábbis 89 után.

Aki nem látta az előadást és szeretné megnézni, az 29-én este hét órától megteheti ugyanott)

 

          Visszakanyarodva a városnapokhoz ...

Sok a "ha", ugyi?! :) 

          Fel kell nőnie a városnak bizonyos feladatokhoz és, ha már a határokat említettem, akkor hadd mondjam azt, hogy az elmének is ki kell nyílnia. 

 

          Míg elménk szirmait bontogatjuk, örüljünk annak a kétnapos néphepajnak, a sorsjegyet húzó papagájjal, a botcsinálta szerencsekerékkel, a sörrel, miccsel, kolbásszal, a bóvli műanyag játékokkal, a hamis ezüsttel, az ugrálóvárral együtt, mert ezek minden sokadalom velejárói. Ne legyünk már annyira sznobok, hiszen arra a két főműsoridős koncertre mindannyian kimegyünk, sört iszunk és miccset eszünk és adott helyzetben az sem érdekel minket, hogy fénylik a szánk az olajtól, mert egyszerűen jól érezzük magunkat :) Ja, hogy dzsuvás lesz a város? Igen, dzsuvás lesz! Szerintetek Budapest, hogy néz ki augusztus 20 után ;)

 

          Köbö ennyi lenne mai mesém. Nem csodálkoznék, ha holnap megállítana valaki az utcán azzal, hogy: mivan, beszótá? :))) de majd azt is közkinccsé teszem :D

 

          Addig is míg ez megtörténik?, ne tessenek elfelejteni, hogy, a mosoly rendkívül jó hatással van az ön és környezete egészségére, csakúgy mint szelerem. Szelermeskedjenek hát ángyim mosolyogva, mer akkor bizony annyi enerdzsi is felszabadulhat, hogy kifordítja négy sarkából ezt a szép nagy világot ;)

          Jujuj, elhallgatott a "bácsi", máma tán nem üvőt tovább, képzeletbeli barátja visszaadta neki a medvét :D bár az is lehet, hogy a csendes eső elaltatta. 

          Mostan pedig csókdosom kezüket, lábukat, én magam is visszavonulok arisztokratikus magányomba :DD Kívánok magiknak Isten áldotta nyugodalmas jóccakát, vagy jó napot, esetleg jó reggelt - hiszen nem tudni, melyik Közkincs rajongó, a napnak mely szakában ragadtatja el magát és olvassa végig gaz írásomat :))

A bejegyzés trackback címe:

https://nagykarolyikozkincs.blog.hu/api/trackback/id/tr664610281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása